• Mechteld

Onderzoek: how to boost innovation by humanity?


De aankomende maanden ga ik opzoek naar persoonlijke verhalen waarin ervaringen, drijfveren en uitdagingen rondom innovatie vanuit menselijkheid centraal staan. 


Mooie en inspirerende verhalen van leiders binnen het brede vakgebied innovatie: leiderschap, organisatie ontwikkeling, creativiteit, verandermanagement, ondernemerschap, energie management, persoonlijke ontwikkeling etc.

How to boost innovation by humanity?

People, culture, leadership and shared values.

Portraits of inspirational leaders. 

Waarom boosten van innovatie kracht vanuit menselijkheid? Als we kijken naar wat er allemaal in een snel tempo verandert, zien we veel mooie dingen gebeuren op het gebied van ‘algorithm’: informatie, data, kennis, AI, robotisering etc. Dit betekent dat wij als mens weer opnieuw moeten gaan kijken wat onze werkelijk kracht en toegevoegde waarde is in de toekomst. Menselijkheid in al zijn facetten gaat heel belangrijk worden 'humarithm': empathie, kwetsbaarheid, creativiteit, leren etc.. Alles om succesvol te kunnen blijven innoveren.

Binnen innovatie zijn er de afgelopen jaren veel modellen ontwikkeld: Design thinking, Business Model Canvas, Agile/Lean methode, Corporate Start-up etc. Deze modellen zijn voornamelijk gericht op de harde waarden van de organistatie: structuur, proces en strategie. Maar wat is er voor de zachte waarden - menselijkheid ontwikkeld: mensen, cultuur, leiderschap en shared values? Deze hebben meer aandacht nodig als we innovatie willen zien als totale organisatie kracht. 

Zoals je misschien weet ben ik al 20 jaar vol passie bezig binnen het innovatie gebied. Ik heb bij veel mooie merken en bedrijven mogen werken in diverse management rollen en altijd bezig geweest met het creërend vermogen van de mensen en dus ook het bedrijf en het merk. Nieuwsgierigheid, inspirerende mensen mogen ontmoeten en anderen inspireren zijn mijn redenen voor dit onderzoek.

Met al deze mooie leiderschapsportretten wil ik anderen inspireren om de kracht te voelen als we ook vanuit menselijkheid kunnen gaan leren en innoveren. 7 keer bekeken0 reacties

© 2018 BOOST creating power.

  • LinkedIn Social Icon