• Mechteld

De #10-INNOVATIEBOOSTER METHODE - samen impact maken.

Bijgewerkt: 25 nov 2019


Innovatieleiderschap versterken vanuit menselijkheid binnen je team, organisatie of binnen je eco-systeem? Meer innovatiekracht ontwikkelen om IMPACT te kunnen maken?

Dat kan! Met deze INNOVATIEBOOSTER METHODE en het leerprogramma krijg je betere innovatieleiders die IMPACT maken door mensen te laten bewegen in de juiste richting. In deze methode staat de mens centraal. De mens met potentie, de mens met zijn verbindingen die we juist heel hard nodig hebben, omdat we het samen moeten gaan doen. Leiderschap is een groepscompetentie.


Deze INNOVATIEBOOSTER METHODE is het resultaat van mijn 20 jaar innovatie ervaring binnen het bedrijfsleven en mijn onderzoek afgelopen jaar 'How to boost innovation by humanity?' vanuit mens, cultuur en leiderschap.


15 November was er de INNOVATIEBOOSTER Masterclass 'Hoe word ik een innovatieleider?' waarin we direct aan de slag zijn gegaan met de BOOSTERS en de IMPACTSCAN. Bekijk deze video!


INNOVATIEBOOSTER PROGRAMMA

Het programma is een blended-leeromgeving. Dit wil zeggen:

- Online leeromgeving. Elke BOOSTER wordt in leersnacks aangeboden. Dit is een e-social-learing omgeving waarin ook samen leren en e-coaching een onderdeel zijn.

- Klassikaal leeromgeving door de live-BOOST dagen. Elke live-dag is opgedeeld in een bijeenkomst met de hele groep (incompany of eco-systeem), waarin cases en samen leren centraal staan. In de middag is er tijd voor één op één coaching.

- Praktijk leeromgeving. Iedereen moet een IMPACT project definiëren, een project dat prioriteit heeft binnen de organisatie. Op dit project worden de BOOSTERS toegepast.


IMPACTSCAN

Voordat we beginnen aan het programma maken we eerst een IMPACTSCAN. Deze IMPACTSCAN word zowel door de leidinggevende als de lerende professional gemaakt. Hierdoor kunnen we de gezamenlijke en individuele leerdoelen bepalen. Welke gedrags- of resultaat verandering willen we? Ook kunnen we bepalen of we het programma kiezen van 3-BOOSTERS, 6-BOOSTERS of alle 10-BOOSTERS.


Waarom boosten van innovatiekracht vanuit menselijkheid? Als we kijken naar wat er allemaal in een snel tempo verandert, zien we veel mooie dingen gebeuren op het gebied van ‘algorithm’: informatie, data, kennis, AI, robotisering etc. Dit betekent dat wij als mens weer opnieuw moeten gaan kijken wat onze werkelijk kracht en toegevoegde waarde is in de toekomst. Menselijkheid in al zijn facetten gaat heel belangrijk worden 'humarithm': empathie, kwetsbaarheid, creativiteit, leren etc.. Alles om succesvol te kunnen blijven innoveren.

Binnen innovatie zijn er de afgelopen jaren veel modellen ontwikkeld: Design thinking, Business Model Canvas, Agile/Lean methode, Corporate Start-up etc. Deze modellen zijn voornamelijk gericht op de harde waarden van de organistatie: structuur, proces en strategie. Maar wat is er voor de zachte waarden - menselijkheid ontwikkeld: mensen, cultuur, leiderschap en shared values? Deze hebben meer aandacht nodig als we innovatie willen zien als totale organisatie kracht. 

Zoals je misschien weet ben ik al 20 jaar vol passie bezig binnen het innovatie gebied. Ik heb bij veel mooie merken en bedrijven mogen werken in diverse management rollen en altijd bezig geweest met het creërend vermogen van de mensen en dus ook het bedrijf en het merk. Nieuwsgierigheid, inspirerende mensen mogen ontmoeten en anderen inspireren zijn mijn redenen voor dit onderzoek en het ontwikkelen van deze INNOVATIEBOOSTER METHODE.

#innovatie #leiderschap #innovatiekracht

27 keer bekeken0 reacties

© 2018 BOOST creating power.

  • LinkedIn Social Icon